Opšti Uslovi

  Home    Opšti Uslovi

 Najam Vozila

Cooper Šped Rent A Car vozila izdaje korisnicima u najam: u ispravnom stanju sa svom standardnom opremom (prva pomoć, trokut, dizalica, rezervna guma, sijalice, šlem sajla) te se korisnik obavezuje da će vozilo vratiti u prvobitnom stanju kakvom ga je i preuzeo za najam.

  •   Vozilo se preuzima sa punim rezervoarom goriva, te se tako i vraća sa punim rezervoarom.  
  •   Prilikom preuzimanja vozila ostavlja se depozit od 400,00 KM.  

Korisnik najma se obavezuje da će vozilo vratiti ugovorenom datumu ili ranije na zahtjev Cooper Šped CAR RENTAL-a, a u slučaju da želi produžiti najam, korisnik će zatražiti saglasnost najmanje 24 sata unaprijed uz istovremenu doplatu produžetka najma.

Ukoliko korisnik ne vrati vozilo 6 sati nakon isteka ugovora o najmu, a prethodno ne kontaktira Cooper Šped Rent A Car, prijavljuje se otuđenje vozila policija sa podacima korisnika vozila.   Cijene najma vozila, te način plaćanja navedeni su na ugovoru o najmu i računu.  

 Rezervacija Vozila

Potvrda sigurne rezervacije vozila je uplata 20% vrijednosti najma vozila, minimum 48 sati prije preuzimanja vozila, te rezervacija postaje nevažeća ukoliko vozilo nije preuzeto 12 sati nakon dogovorenog vremena za preuzimanje, uplaćeni polog za rezervaciju u tom slučaju zadržava Cooper Šped Rent A Car.

Bez obzira na način rezervacije vozila, pri preuzimanju vozila Cooper Šped Rent A Car zadržava pravo ne izdavanju vozila ukoliko je potencijalni korisnik fizički ili psihički nespreman ili pod dejstvom alkohola, te polog zadržava Cooper Šped Rent A Car.

 Upravljanje Vozilom

Vozila se iznajmljuju korisnicima tj. vozačima kojima je minimum starosti 23 godine, te važeća vozačka dozvola minimum 1 godinu. Vozilom iznajmljenim u Cooper Šped Rent A Car-u smije upravljati samo korisnik ili osoba koja je navedena u ugovoru o najmu kao drugi vozač.

 Nedozvoljena Upotreba

  Iznajmljivanje vozila u Cooper Šped Rent A Car-u se ne smije koristiti:  

Ako je korisnik pod uticajem alkohola i raznih opojnih narkotika.
Za prevoz robe ili putnika uz nadoknadu.
Za vuču prikolica i drugih vozila.
Za učestvovanje u motosportskim priredbama i testiranjima.
Za obuku drugih vozača.
Za prijevoz životinja, lako zapaljivih i eksplozivnih materija, materija s jako neugodnim mirisom.
Za prijevoz materija koje mogu oštetiti vozilo.
Za kršenje kaznenih propisa, kršenje carinskog prekršaja.
Davanje vozila trećim licima koja nisu navedena u ugovoru o najmu.

 Prelazak vozilima državne granice

Svim vozilima je dozvoljen prelazak državne granice prema zapadno Evropskim zemljama. Cooper Šped Rent A Car ne dozvoljava prelazak granice prema sljedećim državama: Turska, Albanije i sve bivše države SSSR-a. Svi ostali ulasci u zemlje istočne Evrope i područja bivše Jugoslavije su dozvoljeni ali uz prethodnu saglasnost Cooper Šped Rent A Car-a.

Osiguranje od rizika krađe vozila ne vrijedi za zemlje u zabrani i područja gdje su proglašena vanredna i ratna stanja.

 Nedozvoljena Upotreba

  Iznajmljivanje vozila u Cooper Šped Rent A Car-u se ne smije koristiti:  

Ako je vozač pod uticajem alkohola ili raznih narkotika.
Ako je vozilo namjerno zapaljeno ili minirano.
Oštećenja na vozilu uzrokovana nestručnim rukovanjem ili iživljavanjem (izvan ceste).
Ako je šteta učinjena sa strane osobe koja nije navedena u ugovoru o najmu kao korisnik ili vozač.
Ne pokriva oštećenja na motoru prouzrokovana zbog nedostatka ulja.
Oštećenje dijelova na vozilu: gume, ratkape, naplatci i donji dio vozila koja nastaju grubom nepažnjom korisnika.

Rent-a-car Banja Luka

 Odgovornost korisnika najma

Za vrijeme najma vozila korisnik snosi troškove parkiranja, kazni za prekršaje u saobraćaju kao i druge nastale troškove koji nisu redoviti. Ukoliko dođe do saobračajne nezgode za vrijeme trajanja najma krivnjom korisnika odmah se naplaćuje iznos visine depozita najma.

Korisnik najma se obavezuje da će u slučaju saobraćajne nezgode zastupati interese Cooper Šped Rent a Car-a tako da će zabilježiti imena i adresu učesnika u nezgodi i mogućih svjedoka, osigurati i ukloniti vozilo prije nego ga napusti, pozvati i sačekati saobraćajnu policiju radi izvršenja službene zabilješke o nastaloj nezgodi, te odmah obavijestiti Cooper Šped Rent A Car na dežurni telefon ili u poslovnici o nastaloj nesreći i priložiti službenu zabilješku o šteti.

Korisnik najma je odgovoran za nastalu štetu i posljedice ukoliko je napustio lice mjesta saobraćajne nezgode prije dolaska policije. Korisnik je dužan zaključavati vozilo te preduzimati sve odgovorne mjere protiv krađe vozila, saobraćajnu dozvolu i ključeve vozila držati kod sebe. Ukoliko se vozilo otuđi za vrijeme trajanja ugovora o najmu, a korisnik najma ne vrati ključeve i saobraćajnu dozvolu Cooper Šped Rent A Car će ga teretiti za cjelokupni iznos štete, te korisnik snosi punu materijalnu i krivičnu odgovornost, u slučaju spora nadležan Sud u Banja Luci.

 Ostalo

Gubitak saobračajne dozvole, paketa obavezne opreme, ključeva ili registarskih tablica naplaćuje se iz depozita skladno visini nastale štete. Vozilo za najam se preuzima i vraća oprano i čisto, a u slučaju da se vozilo ne vrati oprano i čisto, pranje se naplaćuje iz depozita korisnika najma skladno cjenovniku autopraonica s kojima sarađuje Cooper Šped Rent A Car. Procjene nastale štete i popravak te servis obavljaju se u servisima sa kojima Cooper Šped Rent-A-Car surađuje

 Sva Vozila

 Putnička Vozila

 Teretna Vozila

 Prikolice

 Opšti Uslovi

 Cjenovnik

 BiH AMK

Pretplatite se na naše novosti

Ukucajte Vašu Email adresu i redovno ćemo Vam slati mail o svim novim aktivnostima, novim automobilima kao i akcijskim popustima.

Cooperšped d.o.o. Banja Luka osim bogate ponude vozila za najam i transport, u sklopu ponude nudi i kvalitetnu i pouzdanu šlep službu, prodaju vozila, transport robe i vozila, CARGO Rent i prodaju vozila.

Ostanimo u Kontaktu

    Knjaza Miloša 85, Banja Luka
   +387 (0) 51 371-497
   coopersped@blic.net

©Copyright 2021 Cooperšped – Developed by IDS-Studio